50 dkg hladké mouky
7 dkg cukru
2,2 dl mléka
2 vejce
2,5 dkg kvasnic
citrónová kůra
sůl
8 dkg tuku
1 vanilkový cukr
Z vlažného mléka, trochu cukru a kvasnic si připravíme kvásek. Do mouky přidáme vejce, sůl, kůru, cukr, vanilkový cukr, zbytek vlažného mléka, 2/3 rozpuštěného tuku a kvásek. Vypracujeme těsto, necháme kynout. Po vykynutí vyválíme silnější plát, rozkrájíme na čtverce a do každého čtverce dáme na ně náplň. Já jsem dávala povidla. Zabalíme a pokládáme do pekáčku, který jsme vymazali zbytkem tuku. Necháme ještě vykynout. Potřeme na povrchu tukem a mezi nimi a dáme péct do vyhřáté trouby dočervena.
zdroj: Velká česká kuchařka
Autor: lenka-m (Lenka Marešová) | |
Datum vložení: 24.08.2008 17:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz