Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krystal
1 kypřicí prášek
1 lžíce perníkového koření
1 lžíce kakaa
1/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka (nebo podle potřeby)
Dále:
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
čokoládová poleva (nebo moučkový cukr na pocukrování)
marmeláda
Troubu rozpálíme na 150 °C. Plech o rozměru 20x30 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou.Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme řidší těsto. Nalijeme ho na připravený plech a gumovou stěrkou máčenou ve vodě roztíráme po plechu. Pečeme asi 20-25 minut.Perník necháme vychladnout. Po vychladnutí ho potřeme řídkou zavařeninou a polijeme čokoládou polevou, nebo perník posypeme moučkovým cukrem.Vychlazený perník krájíme nožem namočeným v horké vodě.
Čokoládovou polevu můžeme připravit z hořké čokolády, cukru moučka a 100 % tuku.
Do těsta můžeme nastrouhat jablko pro větší šťavnatost, nebo přidat rozinky, ořechy atd.
![]() |
Autor: Zdenka +++ |
![]() |
Datum vložení: 09.03.2012 14:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady