Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 prášek do pečiva
1 lžíce perníkového koření
1 lžíce kakaa
1/4 hrnku oleje
mléko dle potřeby
Dále:
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
čokoládová poleva (nebo moučkový cukr na pocukrování)
marmeláda
Troubu rozpálíme na 150 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme v řidší těsto. Nalijeme ho na připravený plech a gumovou stěrkou máčenou ve vodě roztíráme po plechu. Pečeme, dokud není po zkoušce špejlí po vytažení suchá a bez zbytků těsta.Perník necháme vychladnout. Po vychladnutí ho potřeme řídkou zavařeninou a polijeme čokoládou polevou, nebo perník posypeme moučkovým cukrem.Vychlazený perník krájíme namočeným nožem v horké vodě.
Čokoládovou polevu můžeme připravit z hořké čokolády, cukru moučka a 100% tuku.
Do těsta můžeme nastrouhat jablko pro větší šťavnatost, nebo přidat rozinky, ořechy, atp
Autor: Zdenka +++ | |
Datum vložení: 09.03.2012 14:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz