mouka
mléko
cukr
kvasnice
máslo atd - podle vašeho oblíbeného receptu
Kynuté těsto, které děláte podle svých zvyků a zkušeností (jakékoliv, na cokoliv) velmi doporučuji nechat zkynout dvakrát. Poprvé se zpracuje bez tuku, až vykyne, zapracuje se tuk (rozpuštěné máslo, olej..) - bohužel nejlépe rukama. Nechte vykynout znovu a uvidíte rozdíl. Daleko lépe se s ním pracuje, vůbec při tvarování buchet a čehokoliv není potřeba podmoučňovat, lépe se balí a déle výsledný výrobek vydrží měkký (pokud vydrží)
Toto jsem si přečetla kdysi dávno v nějaké kuchařce, je to postup doporučovaný paní Hrušínskou, která byla vyhlášená kuchařka. Měla pravdu. Stejně tak doporučovala do jakékoliv tvarohové nádivky smíchat tvaroh do buchet jen se žloutky a cukrem a odlehčit sněhem - ale to jistě znáte
Autor: hosta | |
Datum vložení: 12.03.2012 12:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz