TopRecepty.cz

Dvakrát kynuté těsto


Dvakrát kynuté těsto

Suroviny

mouka
mléko
cukr
kvasnice
máslo atd - podle vašeho oblíbeného receptu

Postup

Kynuté těsto, které děláte podle svých zvyků a zkušeností (jakékoliv, na cokoliv) velmi doporučuji nechat zkynout dvakrát. Poprvé se zpracuje bez tuku, až vykyne, zapracuje se tuk (rozpuštěné máslo, olej..) - bohužel nejlépe rukama. Nechte vykynout znovu a uvidíte rozdíl. Daleko lépe se s ním pracuje, vůbec při tvarování buchet a čehokoliv není potřeba podmoučňovat, lépe se balí a déle výsledný výrobek vydrží měkký (pokud vydrží)

Poznámka

Toto jsem si přečetla kdysi dávno v nějaké kuchařce, je to postup doporučovaný paní Hrušínskou, která byla vyhlášená kuchařka. Měla pravdu. Stejně tak doporučovala do jakékoliv tvarohové nádivky smíchat tvaroh do buchet jen se žloutky a cukrem a odlehčit sněhem - ale to jistě znáte

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 12.03.2012 12:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz