100 g tapiokových perliček
600 ml sojového mléka
4 lžíce cukru
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sojové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, až než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.
Tento dezert je velmi oblíbený ve Velké Británii a v USA. Správně se vaří z kravského mléka a přidávají se dva žloutky. Můj recept je veganská varianta. Je vhodný pro dietu bez lepku, mléka a vajec.
Povídání o tapioce: http://www.toprecepty.cz/recept/25313-tapioka-se-s...
Zde je možné tapioku koupit:
http://www.shalamar.eu/www-shalamar-eu/eshop/0/3/5...
http://www.toppotraviny.cz/skrob-prasek-do-peciva-...
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 13.03.2012 06:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz