Na korpus:
20 ks cukrářských piškotů
100 g másla (rozpuštěného)
Na čokoládovou náplň:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
50 g čokolády na vaření
Na stracciatella náplň:
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače smetany
30 g cukru krupice
70 g hořké čokolády (strouhané)
+ čokoláda (strouhaná, na ozdobu)
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici.
Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je válečkem rozdrtíme. Sypkou směs smícháme s rozpuštěným máslem a těstem vyložíme dortovou formu. Dáme také ztuhnout do lednice.
Svařenou smetanu s čokoládou vyjmeme z chladu, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Z krému uděláme uprostřed korpusu kopeček a uhladíme.
Na stracciatella náplň ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovači a přimícháme nastrouhanou čokoládu. Navršíme na celý korpus a urovnáme. Ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici min. 3 hodiny ztuhnout.
Dortík je velice lehký, je to vlastně pouze šlehačka a i příprava je jednoduchá.
Zdroj: Pečeme s láskou 7 ( Dr. Oetker)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 17.03.2012 11:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz