Těsto:
20 dkg hladké mouky
6 dkg cukru
12,5 dkg Hery
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 vanilinový cukr
špetka soli
Náplň:
hruškový kompot (460 g)
25 dkg měkkého tvarohu
15 dkg Lučiny
5 dkg cukru
šťáva z 1 citronu
250 ml smetany ke šlehání
1 želírovací ztužovač za studena (dr. Oetker)
Na želé:
500 ml šťávy z hruškového kompotu (doplnit vodou)
4 polévkové lžíce cukru
2 balíčky dortového želé - čiré (dr. Oetker)
Z ingrediencí na těsto udělámé těsto a vyválíme ho do vymazaného a vysypaného pekáče( 30x40). Těsto pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10-15 minut. Zatím smícháme tvaroh, Lučinu , cukr a citronovou šťávu. Ušleháme tuhou šlehačku. Želatinový ztužovač za studena připravíme dle návodu na obalu a vmícháme do tvarohové směsi, nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku. Na upečený a vychladlý korpus namažeme tvarohovou hmotu, kterou pokladem kousky okapaných hrušek. Želé připravíme dle návodu z dort - želé, hruškové šťávy a cukru a rovnoměrně honalijeme na moučník.
Recept je z kalendáře Dr.Oetker ( březen). Lehce upraveno.
Autor: bystrouska (Vlaďka) | |
Datum vložení: 24.03.2012 18:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz