TopRecepty.cz

Tarte Tatin (Obrácený koláč)


Tarte Tatin (Obrácený koláč)

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
špetka soli
1 žloutek
5 cl studené vody
Náplň:
6-8 jablek (nebo hrušek)
50 g másla
80 g cukru

Postup

Máslo nakrájejte na malé kousky a prsty promněte s moukou a solí, dokud se nespojí ve velmi malé hrudky. Přidejte žloutek a vodu a zpracujte v hladké jemné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odležet.
Jablka oloupejte a nakrájejte na šestiny, vykrojte stopky a jádřince. Do pánve vsypte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat, přidejte máslo a nechte provařit, dokud se karamel nespojí. Přidejte jablka a promíchejte.
Do hlubší koláčové formy naskládejte jablka a zalijte karamelem. Z těsta vyválejte plát, kterým zakryjete jablka. Kraje těsta vtlačte po obvodu formy.
Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi 40 minut. Před vyklopením koláče z formy jej nechte asi 5 min odstát.

autor Autor: evosheek (Ivo)
Datum vložení Datum vložení: 26.03.2012 13:18

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz