Těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
špetka soli
1 žloutek
5 cl studené vody
Náplň:
6-8 jablek (nebo hrušek)
50 g másla
80 g cukru
Máslo nakrájejte na malé kousky a prsty promněte s moukou a solí, dokud se nespojí ve velmi malé hrudky. Přidejte žloutek a vodu a zpracujte v hladké jemné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odležet.
Jablka oloupejte a nakrájejte na šestiny, vykrojte stopky a jádřince. Do pánve vsypte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat, přidejte máslo a nechte provařit, dokud se karamel nespojí. Přidejte jablka a promíchejte.
Do hlubší koláčové formy naskládejte jablka a zalijte karamelem. Z těsta vyválejte plát, kterým zakryjete jablka. Kraje těsta vtlačte po obvodu formy.
Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi 40 minut. Před vyklopením koláče z formy jej nechte asi 5 min odstát.
Autor: evosheek (Ivo) | |
Datum vložení: 26.03.2012 13:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz