130 g bezlepkové mouky Schär B
50 g bezlepkové mouky Jizerka
20 g solamylu
1/4 lžičky xanthanové gumy
60 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička skořice
125 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
Poleva:
moučkový cukr
citronová šťáva
kapka oleje
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme kytičky. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při 160 °C 8-10 min. Necháme na plechu vychladnout, teprve poté s cukrovím manipulujeme - teplé je velmi křehké a snadno se láme. Vychladlé kytičky poléváme citronovou polevou. Tu připravíme vymícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a kapkou oleje dohladka. Díky přidanému oleji se poleva hezky leskne a po zaschnutí se neláme.
Ze zbytku těsta jsem vykrájela maličké hříbečky a po upečení jim omočila hlavičky v čokoládě.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 30.03.2012 07:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz