350 g hladké mouky
300 g moučkového cukru
2-3 lžíce kakaa
2 čajové lžičky jedlé sody
1 vejce
200 ml oleje
400 ml podmáslí
Všechny suroviny smícháme a pořádně zamícháme nebo můžete použít šlehač. Plech si vymastíme a vysypeme a pečeme na 200 - 250°C po dobu 15 - 25 minut. Hotovou buchtu můžeme posypat cukrem nebo na ní udělat jakoukoli polevu, nejlepší je citrónová.
Doufám, že tento recept tu ještě není, kdyby ano, smažu ho. Recept mám od svojí tchyně, která toto těsto používá i jako korpus na dort.
Autor: Verinecka (Veronika Urbanová) | |
Datum vložení: 01.04.2012 11:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz