200 g hladké mouky
2 žloutky
1 lžíce octa
8 lžic vody
1 špetka soli
Sníh:
10 bílků
500-600 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
Do mísy dáme žloutky, vodu, ocet a špetku soli a po částech vmícháváme hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto.Formy na trubičky i plech opláchneme ve studené vodě.Těsto rozválíme na tloušťku 3mm a rádýlkem z něho krájíme pruhy široké asi 3cm a dlouhé 15cm. Těmito pruhy těsta obtáčíme formy na trubičky tak, aby jeden závit druhý trochu překrýval.Těsto při natáčení nevytahujeme. Konce těsta dobře přitiskneme a trubičky klademe na plech tímto spojem.Troubu předehřejeme na 200 °C.Připravené trubičky na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a prudce upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.Hotové trubičky snímáme z formiček až zcela vychladnou.Trubičky plníme bílkovým sněhem. Ten připravíme tak, že do tuhého sněhu z bílků zašleháme jemný pískový cukr s vanilkou. Misku se sněhem postavíme do kastrolu s horkou vodou a šleháme, až je sníh hladký a jemný.Hotový krém plníme sáčkem s nasazenou trubičkou.
Na jeden bílek dáváme 50 až 60g cukru.
Autor: pelda | |
Datum vložení: 27.08.2008 13:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz