Korpus:
3 vejce
120 g cukru krupice
1/2 vanilkového cukru
50 ml oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
mléko dle potřeby - cca 1 hrnek
Krém:
500-600 g hustého bílého jogurtu
1,5-2 želatinové ztužovače zastudena (nebo 6-8 plátků želatiny)
4 lžíce cukru krupice
moučkový cukr dle chuti
1/2 vanilkového cukru
mražené jahody - cca 500 g
Želé:
2 sáčky červeného dortového želé
cukr dle chuti
voda dle potřeby
rybízová marmeláda nebo jahodová
Těsto:
Žloutky oddělíme od bílků. Ušleháme je s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a lehce zašleháme. Poté přidáme ostatní suroviny - a mléko dle potřeby tak, aby jsme měli tekuté těsto.
Poté přidáme ušlehané bílky a lehce vmícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech / vyložený pečícím papírem.
Upečeme ve vyhřáté troubě přibližně na 200° dozlatova cca 15-20 min. (radši vyzkoušíme špejlí)
Krém:
Jahody necháme v hrnci rozmrazit. Vzniklou šťávu slijeme, dáme stranou, ještě ji budeme potřebovat. Přidáme cukry, promícháme.
Jahody necháme vychladnout.
Do misky dáme jogurt, přidáme jahody, cukr dle chuti a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Poté přidáme dle návodu ztužovač/želatinu a opět prošleháme.
Korpus potřeme marmeládou, naneseme krém a uhladíme, aby byla všude stejnoměrná vrstva.
Dle návodu na obalu uvaříme dortové želé - jen místo vody použijeme slitou šťávu z jahod a dle potřeby dolijeme vodou do potřebného množství. Necháme za promíchávání lehce vychladnout, a nalijeme na krém.
Celý dezert necháme v lednici alespoň půl dne ztuhnout, nejlépe však do druhého dne - lépe se pak krájí.
Jahody není opravdu třeba předem rozmixovat, šlehač si s nimi poradí, protože jsou měkké.
Autor: Montanka | |
Datum vložení: 03.04.2012 16:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz