Těsto:
2,5 sklenky mouky hrubé
3/4 sklenky cukru moučka
250 g Hera nebo podobný margarin
4 žloutky
4 PL mléka
prášek do pečiva
trochu mandlového aroma nebo Amaretto
Náplň:
1 kondenzované slazené mléko v konzervě
pikantní rybízová marmeláda (linecká,nebo povidla)
100 g vlašských ořechů - jádra
plátky mandlí na ozdobu
Příprava:
Z tohoto možství nám vyjdou dva Mazurki - pečeme na kulatém koláčovém plechu.
Nejprve dáme vařit kondenzované mléko. Plechovku s mlékem dáme do kastrolu tak aby byla úplně zakryta vodou, vaříme na velmi pomalém ohni cca 3 hodiny. Poté ji necháme vychladnout do studena. Studenou plechovku otevřeme.
Mouku promísíme s práškem, přidáme pokrájený tuk, mléko, žloutky a aroma a vypracujeme těsto. Dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.
Formu na koláče vymastíme a vyformujeme těstem s nízkým krajem. Pečeme na 200 stupňů kolem půl hodiny.
Upečený koláč potřeme povidly, posypeme ořechy a nahoru potřeme masou z mléka. Posypeme mandlovými lupínky
Autor: gmptop (Miloš Peroutka) | |
Datum vložení: 03.04.2012 22:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz