TopRecepty.cz

Mazurek velikonoční


Mazurek velikonoční

Suroviny

Těsto:
2,5 sklenky mouky hrubé
3/4 sklenky cukru moučka
250 g Hera nebo podobný margarin
4 žloutky
4 PL mléka
prášek do pečiva
trochu mandlového aroma nebo Amaretto

Náplň:
1 kondenzované slazené mléko v konzervě
pikantní rybízová marmeláda (linecká,nebo povidla)
100 g vlašských ořechů - jádra
plátky mandlí na ozdobu

Postup

Příprava:
Z tohoto možství nám vyjdou dva Mazurki - pečeme na kulatém koláčovém plechu.
Nejprve dáme vařit kondenzované mléko. Plechovku s mlékem dáme do kastrolu tak aby byla úplně zakryta vodou, vaříme na velmi pomalém ohni cca 3 hodiny. Poté ji necháme vychladnout do studena. Studenou plechovku otevřeme.
Mouku promísíme s práškem, přidáme pokrájený tuk, mléko, žloutky a aroma a vypracujeme těsto. Dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.
Formu na koláče vymastíme a vyformujeme těstem s nízkým krajem. Pečeme na 200 stupňů kolem půl hodiny.
Upečený koláč potřeme povidly, posypeme ořechy a nahoru potřeme masou z mléka. Posypeme mandlovými lupínky

autor Autor: gmptop (Miloš Peroutka)
Datum vložení Datum vložení: 03.04.2012 22:00

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz