Na roládu:
5 vajec
4 lžíce medu
1 lžíce krupicového cukru
5 lžic polohrubé mouky
Na krém:
250 ml šlehačky zn. Hollé
125 g tvarohu
3 lžíce medu
Na ozdobu:
250 g jahod
Na roládu si dáme do šlehací misky cukr, med a vejce. Šleháme do husté pěny. Pěna nabude asi na trojnásobek objemu.Postupně přidáváme a vmícháváme mouku.Nalejeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C, pečeme 20 minut.Po upečení ještě horkou roládu i s pečicím papírem smotáme a dáme vychladnout na mřížku.Na krém si dáme do hlubší misky šlehačku, šleháme a po chvilce přidáme med. Až je šlehačka téměř hotová přidáme tvaroh a došleháme.Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a sundáme z ní pečicí papír. Dáváme si pozor, ať nám těsto nepraskne.Naplníme krémem, smotáme a krémem potřeme také povrch rolády, který pak dozdobíme jahodami.
Do těsta můžete přidat červené barvivo.
Autor: nofrona (nofrona) | |
Datum vložení: 15.04.2012 15:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz