250 g bílé čokolády
50 g másla
100 ml smetany na šlehání
maliny
kakao, nastrouhaná čokoláda
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Smetanu lehce zahřejeme, nesmí být horká.Rozpuštěnou a dobře smíchanou čokoládu s máslem vyndáme z vodní lázně.Za stálého míchání přilijeme pozvolna smetanu do čokolády. Dobře smícháme.Do silikonové formy na ledové kostky nalijeme na dno každého otvoru štipec rozpuštěné čokoládové směsi a dáme na 15 minut zatuhnout do lednice.Formu vyndáme z lednice. Do každého otvoru dáme malinu, naplníme zbývající čokoládovou směsí a dáme opět ztuhnout do lednice.Po ztuhnutí vydloubneme z formy a tvarujeme kuličky, které obalíme v kakau nebo v nastrouhané čokoládě.
*Lanýže jsem vyndaval z formy obrácenou stranou lžičky.
*Lanýže jsem obaloval v nastrouhané bílé čokoládě s jahodami.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 17.04.2012 11:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz