120 g změklého másla (nebo Hery)
200 g moučkového cukru
3 vejce velikosti L
200 g polohrubé mouky
100 g mletých vlašských ořechů
1 kypřicí prášek do pečiva
150-200 ml vlažného mléka
2 lžíce rumu
máslo (na vymazání formy)
hrubá mouka (na vysypání)
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Troubu předehřejeme na 170 °C.Změklé máslo, cukr a žloutky vyšleháme do světlé pěny.Přidáme rum a střídavě s mlékem a mletými ořechy přisypáváme prosátou mouku, smíchanou s kypřicím práškem.Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut.Špejlí vyzkoušíme, zda je bábovka správně propečená. Pokud je špejle po zapíchnutí čistá, bábovka je hotová. Pokud na špejli zůstávají drobečky nebo syrové těsto, bábovku vrátíme zpět do trouby a asi 10 minut dopečeme.Po upečení bábovku z formy vyklopíme a necháme vychladnout.
Recept je ze starého sešitu mé maminky.
![]() |
Autor: Irule (Irena) |
![]() |
Datum vložení: 17.04.2012 19:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady