Korpus:
3 tatranky
3 cm plátek změklého másla
Dále:
600 ml kefíru
100 ml mléka
30 g sypké želatiny
5 lžic moučkového cukru
libovolné ovoce
Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu.
Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno.
Nabobtnalou želetinu ručním elektrickým šlehačem prošleháme, přidáme kefír a cukr a ještě jednou důkladně prošleháme. Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nalijeme na korpus do připravené formy.
Můžeme také plnit do silikonových formiček na muffiny, tam korpus není zapotřebí. Necháme nejlépe do druhého dne zaležet a podáváme ozdobené šlehačkou a kousky ovoce.
Já jsem včera potřebovala nějaký recetík na zákusek na dnešní den.V poslední době se mi nějak dlouho načítají stránky Topreceptů a já jsem na to neměla nervy:-)Zásoba želatiny,kterou každou chvíli používám na různé slané studené mňamky je po ruce stále,kefír také a manžel zrovna koupil nádherné jahody.Tak jsem dala experimentík,který vyšel a návštěvě chutnal.Dělím se s vámi o něj,jen příště budu plnit do nižší formy,(nebo neplnit až po okraj)tu co jsem si nachystala byla zbytečně veliká a hotový"amaroun"se po vyfocení překulil na bok. Muffinky držely bezvadně:-)
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 19.04.2012 18:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz