Těsto:
200 g Hery
4 vejce
200 g moučkového cukru
200 g polohrubé mouky
50 g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
500 ml smetany ke šlehání
500 g mascarpone
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml vaječného likéru
20 g želatiny
500 g jahod
300 g mandarinkového kompotu
1 instantní šlehačka v prášku
Velký plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý snih.Troubu vyhřejeme na 180 °C. Změklou Heru a cukr vyšleháme do hladka. Pak po jednom přidáme žloutky a šleháme do pěny.Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a prosejeme přes sítko a vmícháme do vaječné pěny.
Nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh bílků.Těsto vylijeme na plech, uhladíme. Je tužší, ale tak to má být.Dáme do trouby a pečeme cca 12 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.Mascarpone smícháme s vaječným likérem, moučkovým a vanilkovým cukrem.Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji za stálého míchání zahříváme, až do rozpuštění. Želatinu ale nevaříme, neztuhla by.Horkou želatinu vlijeme do připravené směsi s mascarpone. Nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku.Polovinu náplně rozetřeme na korpus, poklademe ovocem a potřeme druhou polovinou.Instantní práškovou šlehačku připravíme podle návodu na sáčku a namažeme na krém.Zdobíme zbylým ovocem a dáme do ledničky ztuhnout.
Zdroj: Labužník cz... značně upraveno.
Autor: rebeka (Naďa) | |
Datum vložení: 22.04.2012 09:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz