Těsto:
350 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do perníku
1 hrneček oleje (asi 200 ml)
1-2 lžíce kakaa
1 vejce
1/2 litru kefíru
Náplň:
1 smetana ke šlehání
1 tvaroh
1 pomazánkové máslo (můžou být i 2)
100 g moučkového cukru (podle chuti)
jahody kompot (já měla 2 plechovky)
Poleva:
3/4 litru šťávy z jahod (nebo vodu se šťávou)
2 sáčky pudinku (jahodový nebo vanilkový)
cukr (podle chuti)
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny a pak přidáme kefír, olej a vejce. Dobře promícháme nebo můžeme trochu prošlehat ručním šlehačem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 25 minut.Mezitím ručním elektrickým šlehačem našleháme smetanu, pomazánkové máslo, tvaroh a cukr.Na vychladlý moučník natřeme tuto náplň a navrch narovnáme jahody. Pak uvaříme šťávu s pudinkem dohusta a necháme vše trochu prochladnout.Vlahý nalijeme na moučník a rozetřeme po korpusu. Necháme ho v chladu asi 2 hodiny a pak krájíme na kostky.
Autor: Jaruna18 (Jarmila Špůrová) | |
Datum vložení: 22.04.2012 13:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz