250 g čokolády
200 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
250 g malin
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Necháme chvíli zchladit a nalijeme ji na potravinářskou fólii. Pomocí štětce rozetřeme v tenké vrstvě a necháme zavadnout.Nožem naznačíme 12 trojúhelníků a necháme ztvrdnout. Poté rozkrájíme na trojúhelníky.Smetanu společně s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha. Na talíř dáme jeden čokoládový trojúhelník, na něj vyskládáme maliny, mezi které vždy cukrářským sáčkem na zdobení naneseme šlehačku. Na to položíme další čokoládový trojúhelník a celý proces opakujme.Zakončíme dalším čokoládovým trojúhelníkem. Zdobíme podle fantazie.
Mille-feuille v překladu znamená tisíce lístků a používá se především pro francouzský dezert z listového těsta a krému.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 24.04.2012 16:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz