1,5 hrnku polohrubé mouky + na vysypání formy
1 hrnek krupicového cukru
2 lžíce strouhaného kokosu
1/2 lžička jedlé sody
1/2 hrnku rostliného oleje
1 hrnek kefíru nebo podmáslí
NA POLEVU
1 tabulka hořké čokolády s 40% kakaové hmoty
1/2 kelímku smetany ke šlehání
1/3 hrnku strouhaného kokosu
1/4 hrnku kokosového likéru
- Množství je na malý plech o rozměrech cca 18x18 cm nebo kulatou formu
- Troubu předehřejeme na 170°C a formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku, cukr, kokos, sodu, olej a kefír.
- Těsto vlijeme do formy, uhladíme a pečeme asi 40 minut dokud není povrch zlatý. Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut chladnout ve formě a pak korpus několikrát propícháme špejlí a zalijeme likérem. Necháme likér vsáknout a poté buchtu přesuneme na mřížku, aby vychladla.
- Čokoládu na polevu nalámeme do ohnivzdorné mísy, misku postavíme na hrnec s vroucí vodou, přilijeme smetanu a mícháme do rozpuštění. Stáhneme z hrnce a necháme zchladnout. Občas promícháme, aby poleva zůstala hladká.
- Polevu rozetřeme na buchtu včetně boků a posypeme nahoře i po stranách kokosem. Necháme v chladu ztuhnout.
Výborna je i s kopečkem šlehačky.
Apetit květen 2012
Autor: catherina | |
Datum vložení: 29.04.2012 13:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz