1 kg mascarpone
2 balíčky dlouhých piškotů
1 hrnek silné kávy (nebo espressa)
cukr moučka (podle chuti)
amaretto (podle chuti)
kakao na posypaní (hořké)
Z mascarpone, cukru a trochy amaretta uděláme krém. Amaretta nalijeme pouze trochu, aby krém nebyl příliš řídký.Dlouhé piškoty krátce namáčíme do kávy a poté je rovnoměrně rozložíme do dortové formy.Když je celé dno pokryté piškoty, pomažeme je tak 1cm až 2cm vrstvou krému a pokračujeme piškotovou vrstvou, zaplníme formu a jako poslední dáme vrstvu krému.Když je forma plná (3 až 4 vrstvy), poslední vrstvu krému posypeme hořkým kakaem a necháme v lednici 24 hodin stát.
Já to nechávám i až 2 dny stát, aby se všechny chutě dobře vsákly do piškotů.
Autor: Lenka Morman (Lenka) | |
Datum vložení: 03.05.2012 23:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz