TopRecepty.cz

Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta


Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g hrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
180 g cukru krupice
1 vejce
250 ml podmáslí
25 ml oleje
Náplň:
500 g jahod
50 g moučkového cukru
1 lžíce škrobu (solamyl)
Drobenka:
250 g hrubé mouky
250 g cukru krystal
100 g másla
Dále:
100 g mandlových lupínků (nebo hoblinek)
hrubá mouka na vysypání plechu
tuk na vymazání plech
moučkový cukr (na posypání)

Postup

Jahody odstopkujeme, nakrájíme, přidáme škrob, cukr, promícháme a necháme odpočinout.Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme předehřívat troubu na 200 °C.Mouky promícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a přidáme k moukám. Dále přidáme podmáslí, olej a vymícháme hladké těsto.Z hrubé mouky, cukru a másla mnutím prsty vytvoříme drobenku.Těsto nalijeme na plech, poklademe jahodami, posypeme drobenkou a nakonec zasypeme mandlovými lupínky.Plech vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do buchty a po vytažení musí být suchá.Upečený koláč poprášíme cukrem a můžeme podávat.

Poznámka

Zdroj: Internet
Pekla jsem na klasickém, velkém plechu se zvýšeným okrajem. Kdo chce a má rád vyšší vrstvu těsta, dá do menšího.

autor Autor: rebeka (Naďa)
Datum vložení Datum vložení: 11.05.2012 18:30

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz