2 pomazánkové másla
2 šlehačky
5 polévkových lžic cukru moučka
2 balení cukrářských piškotů
ovocný nektar
250 g jahod
150 g hroznů
200 ml šlehačky Hollé
červené potravinářské barvivo
Máta na ozdobu
Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování.
Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme - nejprve piškoty, ty potřeme ovocným nektarem, dáme třetinu krému, piškoty potřené nektarem, krém, nakrájené jahody, krém a poslední vrstva jsou piškoty potřené nektarem. Zakrejeme fólií a dáme na 24-48 hodin do lednice.
Po určeném čase "dortík" vyklopíme a nazdobíme.
Šlehačku vyšleháme a potřeme jí dortík. Jahody a hrozny nakrájíme a podle fantazie dáváme do člehačky. Zdobíme lístky máty.
Později přidám fotky řezu :-)
Autor: nofrona (nofrona) | |
Datum vložení: 12.05.2012 14:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz