1 konzerva ananasu
200 g hladké mouky
50 g cukru moučka
3 žloutky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
mléko
šlehačka
máslo na vymazání formy
cukr krystal na vysypání formy
Mouku, vanilkový cukr, moučkový cukr, žloutky a prášek do pečiva smícháme a přiléváme mléko, abychom získali vláčné těsto(ne moc tuhé ani moc tekuté). Poté si rozpustíme kousek másla, vymažeme jím formu(já dortovou) a vysypeme cukrem krystal.Poté si necháme odkapat ananas a šťávu si necháme. Ananasem vysteleme dno formy a na něj nalijeme těsto.V předehřáte troubě na 200 stupňů pečeme cca půl hoďky.(Pokud se Vám bude z trouby mírně kouřit, neděste se, tvoří se karamel). Poté koláč otočíme a vyklopíme, aby byl ananas nahoře. Koláč necháme chvíli zchladit, ne úplně vystydnout a prolijeme ho ananasovou šťávou. Vystydlý můžeme ozdobit šlehačkou
Tento recept mám od šéfové a prý je původem z Francie.Ještě lepší je prý pečený v peci na dřevo
Autor: Lucie29 | |
Datum vložení: 14.05.2012 15:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz