Těsto:
6-8 vajec (0,5 kg)
8 vrchovatých lžic polohrubé mouky (může být i celozrnná)
2 lžíce mletých oříšků (místo 1 lžíce mouky a 1 lžíce cukru)
3 lžíce oleje
1,25 lžičky prášku do pečiva
5 vrchovatých lžic moučkového cukru
kakao (podle chuti)
Krém čokoládový:
1 smetana ke šlehání
100-150 g hořké čokolády
1 panák pálenky
1/2 želatinového ztužovače za studena
50 ml vody
Krém tvarohový:
1 zakysaná smetana
1 vanička tvarohu
cukr (podle chuti)
1/2 želatinového ztužovače za studena
50 ml vody
Krém mandarinkový:
180 g mandarinkového kompotu bez nálevu
200 ml smetany ke šlehání (ušlehané)
1/2 želatinového ztužovače za studena
50 ml vody
cukr (podle chuti)
Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a necháme stranou. Žloutky šleháme asi dvě minuty s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme k nim mouku s práškem do pečiva, olej a rozmícháme.Nakonec do žloutkové hmoty vmícháme metličkami ušlehaný sníh. Půlku těsta můžeme obarvit kakaem. Nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 12–15 minut.Na jednotlivé krémy vždy nejprve připravíme želatinový ztužovač, který rozmícháme ve vodě a poté je spolu s dalšími surovinami vyšleháme do hladkého krémuZ těsta vykrajujeme zvolené tvary a necháváme je ve formičce. Krémem naplníme cukrářský sáček se zdobící špičkou a krém nanášíme na piškot ve formičce. Dozdobíme dle vlastní fantazie.
recept mám z http://ekucharka.net/semifreda, je tam i postup na výrobu formiček.
Želatinový ztužovač připravujte podle návodu s ohledem na množství použitých surovin.
Autor: motlik (Jana Komínková) | |
Datum vložení: 14.05.2012 20:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz