15 ks dlouhých piškotů
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
1 lžíce cukru
2 lžíce rozinek namočených v rumu
asi 30 g čokolády na vaření
ovoce broskve
Promícháme tvaroh s kysanou smetanou a osladíme. Vzniklou hmotu rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme rumové rozinky a nakapeme trochu rumu, do druhé rozehřátou čokoládu. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií, dolu dáme tmavý krém, do něj zamáčkneme 3x 2 piškoty vedle sebe, pomažeme bílou hmotou, přidáme ovoce (já dávala broskve), na to položíme 3x za sebou 3 piškoty vedle sebe a nahoru dáme zbytek tmavší hmoty. Necháme v lednici do druhého dne. Potom vyklopíme a můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Pokud nemáte doma rozinky již delší dobu naložené v rumu, tak si rozinky omyjeme (budete překvapeni, jak jsou špinavé), zalejeme rumem naředěným vodou a necháme přejít varem. Necháme vychladnout a pak přecedíme.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 06.09.2008 19:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz