Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
2 vejce
1/2 hrnku vlažné vody
1/2 hrnku oleje
Krém:
2 šlehačky
2 pudinky Ole bez vaření
1 jahodový kompot
Poleva:
1/2 litru jahodového džusu
1 pudinkový prášek
1 vanilkový cukr
Na těsto smíchejte všechny suché suroviny, do nich pak přidejte všechny "mokré". Metličkou zamíchejte a dejte do kulaté, nejlépe teflonové, zavírací formy, dno vyložené pečícím papírem, boky lehce vytřené olejem. Pečte na 170 stupňů cca 15 min.
Dejte vychladnout.
Uvařte si jahodový džus s cukrem a pudingem.
Nechte trochu vychladnout.
Ve větší míse s víkem smíchejte šlehačku s kompotem a pudingem. Pokud jsou jahody v kompotu větší, můžete je trochu pokrájet. Nerozpadnou se tolik, jako mandarinky v původním hrk-hrk krému. Všichni asi postup krému znáte, ale pro ty, co ho neznají:
do mísy dejte všechny suroviny na krém, pevně zavřete víkem a třeste tak dlouho, dokud se nepřestanou suroviny v míse pohybovat. Trvá to jen chvilku.
No a to je skoro všechno.
Na vychladlý korpus uhlaďte jahodový hrk-hrk krém a zalijte pudinkem. Nechte uležet nejlépe přes noc v lednici.
Na velký plech dejte dvojitou dávku surovin.
Původní recept je právě na velký plech, ale ne s hrk krémem, ale s tvarohem, cukrem a rumem, zalitý vitacitovým pudinkem. Vitacit se sehnat nedá, ostatní podobné nápoje jsou moc cítit umělým sladidlem, proto používám džusy.
Lze použít jakékoliv kompotované ovoce, podle druhu ovoce volím příchuť džusu.
Hrk-hrk krém jsem dala proto, že mi u Ole pudinku začíná propadat lhůta. Výhoda u tvarohového krému je ta, že můžete dát sezonní (tvrdé)ovoce.
Autor: lenina | |
Datum vložení: 18.05.2012 21:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz