Korpus:
3 vejce
3 lžíce krupicového cukru
2 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce kakaa
0,5 prášku do pečiva
Krém:
2 kelímky smetany (alespoň 30%)
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
100 ml vlažné vody
500 ml smetanového jogurtu
100 g čokolády na vaření
100 g čokolády Margot
Dále:
čokoládové hobliny na posypání
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení, vlijeme těsto a upečeme.Upečený korpus položíme vychladnout na mřížku.Mezitím ušleháme šlehačku.Čokoládu Margot jemně nastrouháme, čokoládu na vaření můžeme nastrouhat nahrubo. Ztužovač vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a společně umícháme.Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Krém vylijeme na vychladlý korpus, posypeme hoblinami a necháme ztuhnout.
Zdroj: Hrníčková kuchařka
Koupila jsem si novou knížku a tento recept mě zaujal, v knize byl pod názvem „Smetanový dort s Margotkou“.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 19.05.2012 16:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz