Korpus:
4 vejce
6 lžic cukru
6 lžic polohrubé mouky
100 ml oleje
l lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Krém:
125 g másla
250 g kaštanového pyré
3 lžíce cukru
1 prášek Zlatý klas
300 ml mléka
5 lžic rumu (možno vynechat)
Šlehačka:
4 lžíce cukru krystal
300 ml mléka
2 šlehačky v prášku
1 ztužovač
Dále:
marmeláda (možno vynechat)
Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.Těsto rozetřeme na plech 35 x 25 cm, který jsme vyložili pečicím papírem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a upečeme. Po upečení necháme vychladnout.Vychladlý korpus potřeme krémem a šlehačkou. Kdo má rád, může předem máznout marmeládou.Krém: Z mléka a Zlatého klasu uvaříme pudink a necháme vychladnout. Po vychladnutí do něj zašleháme kaštanové pyré.Máslo vyšleháme s cukrem a vmícháme pudinkovo-kaštanovou kaši. Můžeme ještě přidat asi 5 lžic rumu. Krémem potřeme vychladlý korpus. Dáme do lednice a připravíme si šlehačku.Šlehačka: Cukr upálíme na karamel, zalejeme mlékem, rozvaříme a vychladíme. Poté vyšleháme se šlehačkami a ztužovačem.Dohotovení: dozdobíme dle fantazie.
Zdroj: internet
Autor: Zdenka1 | |
Datum vložení: 19.05.2012 17:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz