300 ml kefíru
1 vejce
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukr krupice
1 prášek do pečiva
750 vody nebo šťávy (podle množství želatiny)
150 g čerstvých jahod
jahodový džem
2 x prášková červená želatina extra silně tužící
2-4 PL cukru (vše podle návodu na želatině)
máslo nebo jiný tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání formy
Kefír, cukr a mouku s práškem do pečiva zamícháme a nalijeme na plech. Poklademe omytými jahodami a pečeme jen krátce do zlatova, neboť těsta je poměrně málo. Když je koláč upečený, potřeme ho džemem a pak na něj nalijeme vlažnou červenou želatinu a dáme do chladu. Koláč je rychlý, ale nadýchaný a moc dobrý. Posypeme kokosem.
Já jsem to dělala hodku před hokejem, jen jsem experimentovala, nic moc, ale je to rychlé
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 19.05.2012 18:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz