0,5 l mléka
1 vanilkový pudink
1 čokoládový pudink
2 jablka
špetka skořice
pískový cukr
hrnek vody
lžička marmelády nebo kolečka banánu (nemusí být)
Jablíčka zbavíme jadérek, nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Dáme je do kastrolku, zalijeme vodou, přidáme skořici, 3 lžičky cukru a dáme dusit (pod pokličkou).
Nachystáme si dvě porcelánové nebo skleněné misky (cca 300-400ml) a lehce vymažeme máslem (tenkou vrstvičku).
Až máme jablka poloměkké ztlumíme oheň na minimum. Do 1/4 hrnečku nalijeme vodu a rozkvedláme v ní vanilkový pudink.
Do druhého kastrolku dáme vařit čokoládový puding (klasicky s mlékem).
Mezi tím co vaříme čokoládový puding, vlijeme vanilkový (co jsme si namíchali s vodu) k jablkům a minutku povaříme.
1/2 uvařeného čokoládového pudingu rozdělíme do misek, na něj dáme do každé misky polovinu jablečné směsi a završíme druhou polovinou čokoládového pudingu. Poklademe piškoty (rovnou ploškou nahoru) a dáme vychladit.
Před podáváním opatrně vyklopíme na talíř a můžeme ozdobit lžičkou tekuté marmelády nebo lepší variantou: kolečka banánu a troškou šlehačky.
Já jsem piškoty nedala, jelikož jsem příliš pozdě zjistila, že je moje beruška Lucka všechny snědla :-D.
Autor: Iness | |
Datum vložení: 19.05.2012 18:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz