Krém:
100 g krupicového cukru
30 g škrobové moučky
1 l mléka
4 žloutky
175 g bílé čokolády
350 g piškotů
200 g okapaných višní
200 g čersvého ananasu
4 pl medoviny
2 pl šťávy z višní
200 ml šlehačky Hollé
2 pl jahodového džemu
Nejprve si připravíme krém: do velkého teflonového hrnce dáme škrob a cukr a řádně promícháme, postupně přimícháváme mléko, opatrně, aby směs zůstala hladká. Za stálého míchání zahříváme na středně silném ohni, až se směs začne vařit a houstnout, vaříme cca 1 minutu. Odstavíme. V hrnečku si vidličkou rozšleháme žloutky, přimícháme k nim asi 150ml horké směsi, zvolna přelijeme zpět do hrnce a za ryclého míchání, aby se neutvořily žmolky zahžíváme na středně silném ohni, až směs zhoustne a dobře potahuje vařečku. Odstavíme a přimícháme čokoládu. Mícháme do jejího rozpošťení. Krém přikryjeme navlhčeným pergamenovým (pečícím) papírem, aby se při chladnutí nevytvořil škraloup a dáme cca na hodinu do lednice.
Okapané višně vypeckujeme dáme do misky s nakrájeným ananasem a přimícháme medovinu a šťávu.
Piškoty rozkrájíme na půl.
Do servírovací mísy vrstvíme půl piškotů, půl ovocné višňové náplně a půl krému, pokračujeme tak i s druhou polovinou. Uložíme nejméně na 4 hodiny do lednice.
Šlehačku vyšleháme, 1/3 dáme do sáčku s hvězdičkovým nástavcem, zbytkem potřeme povrch dezertu.
Nahřejeme jahodový džem a pomocí papírového kornoutu nazdobíme povrch šlehačky. Uschovanou šlehačkou nastříkáme ozdobu u okraje mísy.
Na dozdobení jsem použila meduňku.
Tento dezert jsem tvořila pro kamarádku, tak řez bohužel nemám nafocený :-(. Ale chutnal :-)).
Inspirace: Dezerty a cukroví
Autor: nofrona (nofrona) | |
Datum vložení: 20.05.2012 15:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz