Těsto:
4 vejce
220 g cukru
vanilkový cukr
250 ml mléka
225 ml oleje
100 ml citronové šťávy
2 lžičky citronové kůry
400 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžíce kakaa
Krém:
3 bílky
30 g krystalového cukru
1 lžíce džemu
1/2 lžičky kyseliny citronové
trochu potravinářské barvy
Na rozvar:
100 g krystalového cukru
trochu vody
CESTO:
Vajcia vyšľaháme s cukrami. Pridáme mlieko, olej, citr. šťavu, citr. kôru, múku, prášok do pečiva a sódu bik. Polovicu cesta nalejeme na vymastený plech, 2. polovicu zmiešame s kakaom. Nalejeme ju na svetlé cesto. Pečieme 20 min pri 180°C - 200°C. Necháme vychladnúť.
KRÉM:
Rozvar- cukor zalejeme vodou tak, aby trochu zakrývala cukor. Za stáleho miešania prudko varíme, až kým sa hmota nezačne naťahovať, potom odstavíme.
Do misky dáme bielky, cukor, džem, kyselinu citrónovú rozpustenú v trochu vode a trochu žltej farby. Ušľaháme sneh. Do snehu za stáleho šľahanie lejeme horúci rozvar. Po vyšľahaní natrieme na vychladnuté cesto a posypeme kakaom.
Autor: perigrosa | |
Datum vložení: 20.05.2012 21:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz