Těsto
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
3 lžíce kakaa
Krém
2 tvarohy
2 zakysané smetany
1 vanilkový pudink
350 ml mléka
3 lžic cukru
1 želé ztužovač za studena Dr. Oetker
2 vanilkové cukry
2 lžíce moučkového cukru
Poleva:
100 g kvalitní čokolády s 70% obsahem kakaa
80 g tuku Omega
Ze všech surovin na těsto umícháme hladké těsto, které nalijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. Zkusíme špejlí a korpus necháme zcela vychladnout.Z mléka a pudinku uvaříme klasicky hustý pudink a necháme jej mírně vychladnout. V mezičase připravíme i želé ztužovač podle návodu na obalu.Tvarohy smícháme se zakysanými smetanami, moučkovým a vanilkovým cukrem, přimícháme hustý a mírně vychladlý pudink (ten lze i zcela vynechat, ale náplně je díky němu více) a nakonec rychle smícháme s želé ztužovačem. Náplň ihned rozetřeme na těsto, uhladíme nebo uděláme drážky zubatou stěrkou a dáme do chladu.V kastrůlku si na plotně rozpustíme Omegu a přidáme nalámanou čokoládu. Na mírném plamenu mícháme do rozpuštění - poleva je krásně lesklá a hebká. Poté polevu postupně nalijeme na krém - pokud uděláme drážky zubatou stěrkou, poleva nám do nich zateče a po ztuhnutí vytvoří trojúhelníčky (jako na fotce). Necháme vychladit v lednici, nejlépe přes noc.
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 21.05.2012 12:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz