Těsto:
5 vajec
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
2 lžíce horké vody
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
Náplň:
750 g jahod (čerstvé nebo mražené)
2 jahodové pudinky v prášku
150 g cukru moučka (podle chuti)
200 g másla
Čokoládová poleva:
100 g čokoládové polevy
kousek másla
Dále:
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a po lžících vešleháme horkou vodu.Potom střídavě přidáváme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a olej.Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.Piškot nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 180 °C.Upečený piškot necháme vychladnout.Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky, pořádně rozmícháme a krátce povaříme, aby směs zhoustla.Jahodový pudink necháme za občasného promíchání vychladnout.Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po menších částech vešleháváme jahodovou směs. Máslo, cukr i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu.Hotovou náplní potřeme piškot.Nakonec moučník polijeme čokoládovou polevou, rozehřátou a promíchanou s kouskem másla.
Autor: vaden | |
Datum vložení: 21.05.2012 15:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz