4 vejce
550 ml mléka
115 g jemné strouhanky
200 g pískového cukru
2 vanilkové cukry
4 lžíce jahodového džemu
špetka soli
3 žloutky a 1 celé vejce našleháme s 60 g cukru a 1 vanilkovým cukrem do bílé pěny, přidáme střídavě mléko a strouhanku. Na dno zapékacích misek rozdělíme džem a opatrně zalejeme vaječnou směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C do ztuhnutí.
Mezitím ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků a špetky soli, do tuhého zašleháme 1 vanilkový a 140 g pískového cukru. Sníh naneseme na upečený pudink a zapečeme asi 20 min do lehkého zhnědnutí. Podáváme s ovocem, ovcnou omáčkou nebo zmrzlinou.
Kombinovat lze s jakýmkoliv džemem a ovocem.
Je to obrovská kalorická bomba, ale mám doma maturanta a o svatém týdnu jsem mu slíbila uvařit cokoliv :))
Čerpáno z červnového Gurmetu.
Autor: senky (Jana Šenkyříková) | |
Datum vložení: 21.05.2012 21:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz