TopRecepty.cz

Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)


Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Suroviny

500 g třešní
100 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
1 špetka soli
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání formy

Postup

Třešně omyjeme a odstraníme stopky. Pokud chceme, vypeckujeme.Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi, odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut.Předehřejeme troubu na 180 °C a máslem vymažeme formu o průměru 24 cm.Prosejeme mouku, přidáme sůl a zbytek moučkového cukru.Rozšleháme vejce jako kdybychom dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme.Nakonec přidáme mléko a vše smícháme.Třešně nasypeme do formy, cukr který se nepřilepil na třešně přimícháme k těstu, a to na ně nalijeme.Pečeme na 180 °C zhruba 35-40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá.Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vychladnout.

Poznámka

Více fotek zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Recept je z knihy "Larousse des Desserts" kterou sestavil známý francouzský cukrář "Pierre Hermé"
*Není to tradiční piškotové těsto. Svou texturou bych ho přirovnal k palačinkovému těstu nebo k dezertu zvaný Flan (pudink).

autor Autor: Miquel
Datum vložení Datum vložení: 23.05.2012 16:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz