500 g třešní
100 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
1 špetka soli
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání formy
Třešně omyjeme a odstraníme stopky. Pokud chceme, vypeckujeme.Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi, odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut.Předehřejeme troubu na 180 °C a máslem vymažeme formu o průměru 24 cm.Prosejeme mouku, přidáme sůl a zbytek moučkového cukru.Rozšleháme vejce jako kdybychom dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme.Nakonec přidáme mléko a vše smícháme.Třešně nasypeme do formy, cukr který se nepřilepil na třešně přimícháme k těstu, a to na ně nalijeme.Pečeme na 180 °C zhruba 35-40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá.Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vychladnout.
Více fotek zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Recept je z knihy "Larousse des Desserts" kterou sestavil známý francouzský cukrář "Pierre Hermé"
*Není to tradiční piškotové těsto. Svou texturou bych ho přirovnal k palačinkovému těstu nebo k dezertu zvaný Flan (pudink).
![]() |
Autor: Miquel |
![]() |
Datum vložení: 23.05.2012 16:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady