TopRecepty.cz

Rebarborovo-broskvové řezy


Rebarborovo-broskvové řezy

Suroviny

5-6 řapíků rebarbory
3 dcl kompot broskví nebo jakéhokoliv sezónního ovoce

Na drobenku:
7-8 lžic rozpuštěného másla
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukr moučka

Na těsto:
2 vajíčka
1 prášek do pečiva
3/4 hrnku vlažného mléka
8 lžic rozpuštěného másla
1,25 hrnku hladké mouky
3/4 hrnku moučkového cukru

Postup

Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější.
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a necháme cca 2 minuty provařit ve vodě s jednou lžící cukru, popřípadě můžeme použít i šťávu z kompotových broskví. Uvařenou rebarboru schladíme, přidáme na kousky nakrájené broskve.
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku, mléko, máslo a nakonec sníh. Vše opatrně promícháme a nalejeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto naklademe rebarboru s broskvemi a posypeme hustě posypkou. Můžeme přidat i lupínky mandlí.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 st. cca 30 min. Hotový moučník můžeme pocukrovat, posypat skořicí, popřípadě ozdobit šlahačkou.

Poznámka

Zdroj-http://recepty.vareni.cz/krehky-rebarborovy-kolac/
Koláč jsem si upravila podle sebe. Případné fotky, které objevíte na Vaření.cz jsou mé.

autor Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová)
Datum vložení Datum vložení: 26.05.2012 16:20

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz