500 g čerstvých jahod
4 pl moučkového cukru
4 pl jahodového sirupu
100 ml 30% sladké smetany
100 ml kefíru
10 g sypké želatiny
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat.
Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchadlem na přípravu bramborové kaše lehce rozmačkáme. Do nabobtnalé želatiny vlijeme kefír, nejlépe ručním elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme do rozmačkaných jahod.
Připravíme si 4 vhodné misky, které vypláchneme studenou vodou, do každé dáme polévkovou lžíci jahodového sirupu a naplníme jahodovou směsí. Dáme nejlépe přes noc zatuhnout do ledničky. Poté vyklopíme na talířek, ozdobíme šlehačkou a čerstvou jahodou a pochutnáváme si.
S pečením sladkých mlsek jsem na štíru,ale večer jsem zkusila tuhle nenáročnou dobrůtku a dnes všem přišla vhod.Bylo to dobré a pikantní. Plnila jsem do misek od Pierota a protože jsem použila jen jedno balení želatiny, nechala jsem raději zatuhnout do druhého dne.Bylo rychle hotovo a ještě rychleji snědeno:-)
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 27.05.2012 16:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz