1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru moučka
1 malý bílý jogurt
1/2 vaničky měkkého tvarohu
2 KL rumové tresti
2- 3 vejce
2 PL vanilkového pudingu
1/2 prášku do pečiva
jahodový džem na potření (není nutné)
200 g jahod
200 g rebarbory
2 jahodové pudinky
500 ml mléka
čokoláda
kokos na zdobení
šlehačka
Všechny uvedené suroviny na koláčové těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný plech nebo větší pekáček. Přidáme pokrájené čerstvé jahody a oloupanou a pokrájenou rebarboru, kterou jsme předem prosypali s cukrem. Koláč pak dáme péci do zlatova na cca 25-20 minut do předehřáté trouby.
Mezitím si uvaříme v mléce dva jahodové pudingy.
Koláč po upečení můžeme potřít džemem (pokud jsme rebarboru neprosypali cukrem, aby nebyla kyselá),jinak ale džem nedáváme.
Polijeme pudingem a necháme vychladit, aby nám puding pěkně ztuhl. Nakonec koláček posypeme kokosem a strouhanou čokoládou a podáváme se šlehačkou.
Dala jsem 2 jahodové pudingy do 500 ml mléka, aby byl puding hustší a dobře držel. Kdyby bylo těsto při zamíchání hustší, přidejte ještě trochu jogurtu.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 28.05.2012 13:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz