Mousse:
200 g jahod
50 g moučkového cukru
3 lžíce pomerančové šťávy
2 plátky želatiny
200 g crème fraîche
100 g smetany 33% tuku
Želatina:
2 plátky želatiny
100 g jahod
moučkový cukr (podle chuti)
Krém:
125 g mascarpone
125 g bílého jogurtu
1 lžíce Lemon curd
1 lžíce Grand Marnier
moučkový cukr
Na přípravu pěny (mousse) namožíme plátky želatiny do studené vody a necháme nabobtnat. Očištěné a omyté jahody, cukr a pomerančovou šťávu společně rozmixujeme. Propasírujeme přes síto.Našleháme crème fraîche ke kterému přidáme rozmixované jahody.V malém množství horké vody (cca 1 polévková lžíce) rozpustíme vymačkanou želatinu a přidáme k předcházející směsi a dobře promícháme.Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně spojíme s jahodovou směsí. Rozdělíme do pohárů a dáme alespoň na jednu hodinu do lednice ztuhnout.Želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat. Omyté a očištěné jahody rozmixujeme společně s cukrem. V malém množství horké vody (cca 1 polévková lžíce) rozpustíme želatinu, kterou přidáme k rozmixovaným jahodám.Želatinu rozdělíme do pohárů na jahodový mousse a dáme opět do lednice ztuhnout.Na krém smícháme mascarpone se všemi surovinami. Našleháme a těsně před servírováním rozdělíme do pohárů na jahodovou želatinu. Zdobíme podle fantazie.
Lemon curd http://www.toprecepty.cz/recept/21727-lemon-curd/
Crème fraîche lze nahradit i zakysanou smetanou.
Mousse je lepší nechat v lednici do druhého dne, kdy dostane tužší konzistenci.
Moučkový cukr přidáme podle chuti.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 28.05.2012 20:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz