2 vejce
75 g moučkového cukru
3 lžíce vlažné vody
75 g bezlepkové mouky (např. Jizerka nebo Procelia)
25 g škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
1 lžička prášku do pečiva
Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.Navážíme si mouku a škrob a promícháme s práškem do pečiva.Z bílků vyšleháme pevný sníh.Ke žloutkům přidáme vodu a cukr a vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme moučnou směs. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Plech vyložíme papírem na pečení a pomocí kávové lžičky na něj nandáváme malé hromádky těsta – piškotky. Mezi hromádkami necháváme trochu místa, piškotky se maličko roztečou, ale ne moc.Pečeme při 170 °C asi 10 minut (do zezlátnutí).Necháme asi 2 minutky vychladnout a pomocí tupého nože odlepíme z papíru a přendáme na tác nebo do krabičky. Z této dávky bylo cca 100 piškotků.
S těstem se překvapivě dobře pracuje, ač se zdá řídké, piškotky opravdu drží svůj tvar. Kvůli alergii na vejce jsem je nemohla ochutnat, ale podle sestry a zbytku rodiny chutnají jako obyčejné piškoty a (dmu se pýchou) jsou prý lepší než ty bezlepkové, co se dají koupit v obchodech :-).
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 30.05.2012 06:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz