Korpus:
3 vejce
8 PL horké vody
8 PL polohrubé mouky
4-6 PL moučkového cukru
1 ČL prášku do pečiva
Tvarohový krém:
1 vaničkový odtučněný tvaroh nebo polotučný tvaroh
120 g másla
80 g cukru
1 vanilkový cukr
1 čajová lžička rumu
1 práškové červené želé s jahodovou příchutí
250 g jahod
kokos na posypání
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.
Žloutky dáme do šlehače, zasypeme cukrem, přidáme horkou vodu a vyšleháme do pěny. Do pěny pak lehce zapracujeme po částech mouku a z bílků ušlehaný sníh.
Piškotové těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané koláčové formy a pečeme dozlatova.
Mezitím si utřeme krém z tvarohu/můžeme přidat i lžící džemu./
Tvaroh, máslo, oba cukry a rum vyšleháme do jemného krému.
Vychladlý korpus potřeme tímto krémem, poklademe pokrájenými jahodami a polijeme želé s jahodovou příchutí. Dáme do chladu. Podáváme chlazené a posypané kokosem.
Byla to rychlovka, zkrátka nahonem. Omlouvám se za fota, nějak moc nevyšla, tak alespoň jen postup pro receptík.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 03.06.2012 19:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz