Korpus:
3 vejce (oddělené bílky a žloutky)
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce pískového cukru
na hrot nože prášku do pečiva
2-3 lžíce kakaa
Náplň:
500 g čerstvých jahod
2 tvarohy
2 vanilkové cukry
1 želé ztužovač za studena Dr.Oetker
Ozdoba:
1 smetana ke šlehání
1 Smetafix (ztužovač šlehačky)
strouhaná čokoláda
Nejdříve si upečeme korpus. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem, stejně tak boky. Do ušlehaného sněhu z bílků postupně jemně vmícháme žloutky, cukr, mouku s práškem do pečiva a kakao. Můžeme přidat i 2 lžíce studené vody. Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme při 180 stupních asi 10 minut. Necháme vychladnout. Jahody nakrájíme na půlky a obložíme s nimi kolem dokola dortovou formu, aby řezné strany byly přitisklé k formě. Zbylé jahody rozmixujeme, přidáme tvarohy, vanilkové cukry a želé ztužovač - připravený dle návodu. Vše důkladně promíchme, nalijeme do formy na korpus a uhladíme. Necháme v lednici ztuhnout (doporučuji přes noc). Nakonec si ušleháme smetanu se ztužovačem a ozdobíme dort dle vlastní fantazie. Můžeme posypat čokoládou, já použila trojbarevnou - mléčno-bílo-třešnovou.
Inspiraci vzhledu dortu jsem našla na internetu, jinak je to můj vlastní recept. Je vynikající!
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 04.06.2012 13:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz