1/2 kg třešní
1 šálek (= 225 ml) dobrého sladšího červeného vína
citronová kůra
K podávání:
šlehačka
mascarpone
oříškové sušenky a pod.
Třešně vypeckujte. Zalijte je vínem, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a nechte asi 15 minut za stálého míchání mírně povařit. Zakryté dobře vychlaďte. Podávejte s kopcem šlehačky nebo mascarpone a sušenkou.
Jednoduché a výborné, doporučuju vyzkoušet.
Podobně lze upravit i švestky nebo hrušky.
Autor: toscana | |
Datum vložení: 05.06.2012 20:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz