400 g nevypeckovaných třešní
4 vejce
4 lžíce studené vody
1 špetka soli
160-170 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
1 lžička nastrouhané citronové kůry (nedávat do jahodové verze)
1 vanilkový cukr (nemusí být)
ovoce
tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, studenou vodu a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání přidáme 1 lžíci moučkového cukru.Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme 3-4 lžíce mouky. Nakonec zašleháme veškerou zbylou mouku.Do pekáče namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení a ten můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou.Těsto vylejeme na plech s papírem, poklademe třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku, na 15 minut, na 210 °C, horní a spodní ohřev.Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180 °C a dopékáme ještě 20-25 minut.Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.
Bublanina je pro okamžitou konzumaci! Proto je recept jenom na 4 vejce. Pro bublaninu jahodovou do sněhu zašlehat 1 vanilkový cukr, v žádném případě citronovou kůru.
Autor: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna) | |
Datum vložení: 08.06.2012 15:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz