300 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
250 g mascarpone
0,5-1 balení vanilkového cukru (podle chuti)
100 g hořké čokolády
Na dozdobení dle chuti:
vaječný koňak
šlehačka
ovoce
oplatky
Z čokolády uděláme škrabkou několik hoblinek, které použijeme na závěr na zdobení. Dáme je stranou.Připravíme čokoládový krém. Polovinu smetany přivedeme k varu. Zbytek čokolády do ní nalámeme, pozvolna rozpustíme a necháme vychladnout.Druhou polovinu smetany vyšleháme v pevnou šlehačku.Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a lehce do něj vmícháme šlehačku.Krém z mascarpone rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny krému vmícháme asi dvě lžíce čokoládového krému a servírujeme ho do 4 připravených pohárů.Na světle hnědý krém z mascarpone v poháru nalijeme vychladlý čokoládový krém. Malé množství tohoto krému ponecháme v kastrůlku.Na čokoládový krém v poháru naneseme druhou polovinu bílého krému z mascarpone.Bílý krém v každém poháru protáhneme vidličkou namočenou ve zbytku čokoládového krému tak, aby vznikl mramorový krém.Povrch poháru můžeme dozdobit podle chuti a nálady např: posypat čokoládovými hoblinami, polít vaječným koňakem, přidat šlehačku, ovoce, oplatky atd.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 10.06.2012 14:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz