PIŠKOT:
3 vejce
1 lžíce oleje
90 g cukru krupice
90 g hladké mouky
STRACIATELLA KRÉM:
2 měkké tvarohy
250 g smetany (33%)
20 g smeta-fix
40 g vanilkový cukr
25 g nastrouhané čokolády
cukr moučka podle chuti
PIŠKOT: bílky si vyšleháme s cukrem v pevný sníh,žloutky rozšleháme s olejem a obě hmoty spojíme. Přimícháme mouku. Můžeme i kakao,pokud chce mít plát tmavý.Rozetřeme na plech s peč.papírem,pečeme při 220°C.
KRÉM: Smetanu smícháme se smeta-fixem a vyšleháme. Poté jemně smícháme s tvarohem a ostatními ingrediencemi.
*** Upečený,vychladlý a z papíru sundaný piškot si rozkrájíme na tři stejné díly. Na spodní rozetřeme krém,přiklopíme druhý plát.Na něj opět krém a poslední plát. Celý řez omažeme do hladka krémem a vrch posypeme strouhanou čokoládou. (můžem nahradit ořechy,grankem,ovocem...) Necháme zatuhnout.
Autor: monny.cka (Monika Lišková) | |
Datum vložení: 14.06.2012 22:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz