TopRecepty.cz

Straciatellový řez


Straciatellový řez

Suroviny

PIŠKOT:
3 vejce
1 lžíce oleje
90 g cukru krupice
90 g hladké mouky

STRACIATELLA KRÉM:
2 měkké tvarohy
250 g smetany (33%)
20 g smeta-fix
40 g vanilkový cukr
25 g nastrouhané čokolády
cukr moučka podle chuti

Postup

PIŠKOT: bílky si vyšleháme s cukrem v pevný sníh,žloutky rozšleháme s olejem a obě hmoty spojíme. Přimícháme mouku. Můžeme i kakao,pokud chce mít plát tmavý.Rozetřeme na plech s peč.papírem,pečeme při 220°C.

KRÉM: Smetanu smícháme se smeta-fixem a vyšleháme. Poté jemně smícháme s tvarohem a ostatními ingrediencemi.

*** Upečený,vychladlý a z papíru sundaný piškot si rozkrájíme na tři stejné díly. Na spodní rozetřeme krém,přiklopíme druhý plát.Na něj opět krém a poslední plát. Celý řez omažeme do hladka krémem a vrch posypeme strouhanou čokoládou. (můžem nahradit ořechy,grankem,ovocem...) Necháme zatuhnout.

autor Autor: monny.cka (Monika Lišková)
Datum vložení Datum vložení: 14.06.2012 22:50

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz