300 g vypeckovaných třešní
113 g rozpuštěného másla
2 vejce
80 ml mléka
150 g cukru krytstal
65 g hladké mouky
65 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
55 g mletých mandlí
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky mandlového extraktu
špetka soli
Vejce pokojové teploty vyšleháme s cukrem na nejvyšší otáčky (3-5 minut), až je hmota bílá, přidáme vanilkový i mandlový extrakt, vmícháme pomalu mléko a zchladlé rozpuštěné máslo, v míse si smícháme všechny sypké suroviny a pomalu vařečkou zamícháme do těsta a přidáme třešně rozkrájené na čtvrtiny. Necháme si 14 třešní, které rozkrojíme na poloviny. Vylijeme do koláčové formy, vyložené pečícím papírem a s okraji potřenými máslem. Pečeme na 200 stupňů 15 minut, potom koláč vyndáme, do kruhu dáme půlky třešní, a pečeme dále 15-20 minut, až je povrch zlatohnědý.
Extrakty jsou k sehnání např. v prodejnách Marks&Spencer, to co je většinou k vidění v supermarketech je jen aroma. Vyplatí se koupit pravý extrakt, je chuťově mnohem lepší a výraznější, stačí jedna lžička.
Zdroj: www.joyofbaking.com
V originálním receptu je 130 g all-purpose flour, což je americká mouka na pomezí naší hladké a polohurbé, já to řeším poměrem 1:1, ale možná by to šlo i jen z jednoho typu.
Autor: nigge (Veronika Pořízková) | |
Datum vložení: 21.06.2012 20:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz