1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krystal
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukety nastrouhané na jemno
1/2 hrnku podmáslí
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
šťáva z 1/2 citronu
kůra z 1/2 citronu
1/2 l borůvek
tuk
mouka na plech
Drobenka:
100 g hrubé mouky
100 g cukru krystal
50 g másla
50 g mandlových lupínků
Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku.
Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej, cuketu, podmáslí, mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Pořádně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Poklademe borůvkami, posypeme žmolenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 min. Doba pečení záleží na troubě.
Hrnek-300 ml
Autor: suslajda (Hana) | |
Datum vložení: 24.06.2012 19:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz